АВТОРИЗОВАТЬСЯ НА ПРОЕКТЕ
ADD REVIEW ABOUT HOTEL
Sign up: 05.08.19
Countries, cities: 1 / 1
Reviews: 1
Comments: 0
Readership: 3713
Photos: 2
Отзыв об отеле Amwaj Oyoun Resort & SPA Sharm El Sheikh (отель был переименован 01.03.21)
Vacation as a couple in
August 2019
10.08.19 - 16.08.19
- Do not recommend the hotel

3

3 accommodation

3 service

3 food

 
Correct review - affects rating

Отель на 4-

Були в готелі з чоловіком в серпні. Територія готелю дуже велика і надзвичайно недоглянута... Нас поселили в 3 корпус. Корпус далековато від моря і рецепшена, але біля нього є хороший басейн для діток і дорослих. Номер був на 4-, а ванна взагалі на 3. Сама ванна не миється прибиральниками, багато жовтих плям і бруду. В номері є сейф, телевізор, балкон, велике ліжко, шафа, кава та чай з цукром. Сейф у нас в 1 день заглючив, 3 рази просили на рецепшені щоб прийшли зремонтували, за 6 днів так і ніхто не явився. В телевізорі показувало лише 2 канали і на обох "Дом два"... Балкон виходив на інший готель, тому вигляд ніякий був. Також номер відкривався магнітною карткою, яка постійно глючила. Прибирання жахливе навіть за долар. Ще коли заселилися, відразу було куча чорного волосся і до кінця відпустки його не прибрали. Часто не ставили шампунь і гель, воду й туалетний папір, потрібно нагадувати. Харчування на 4. Як на мене, то окрім омлету, курячого м'яса і смаженої картоплі їсти не було що. Багато овочів, але смак ніякий. Багато смачних солодощів. З фруктів був кавун, банани, фініки, апельсини і салат з манго, дині, яблука й грушки... на смак як вода... ні в якому разі не пийте їхні соки, вони розбавлені порошком. Мій чоловік так отруївся що півтора дні нічого не їв. Краще брати спрайт, колу, фанту. На Барі коктелі теж не зрозуміло з чого роблять. Риба є лише смажена в сухарях... більше в готелі ніяку рибу не подають. На рахунок гида Тимура чи то Тамерлана (він себе і так і так називав). Пропонує дуже дорогі екскурсії, і закликає щоб у нього брали бо все інше розвод. Ми взяли екскурсію в чоловіка, що на пляжі займається серфінгом (він там кожного дня біля пірса в магазині де на прокат дають круги, желети і т д). Ми брали екскурсію на яхті. Двом обійшлося в 50 дол + чоловік брав дайвінг (це входить в цю суму). На яхті 3 рази ставали в морі і купалися)) Часто море на березі відпливає і утворюється типу болото... де ні пофотографуватися нічого... купатися лише з пірса. В день вашого виїзду до 13.00 ви маєте виселитися з готелю і здати номер. Тоді з вас зривають браслети.якшо виїзд пізній, то можна ще пообідати, якщо раній, то ви навіть не поснідаєте... напроти готелю є багато класних магазинів. Наприклад Джордж Клуні - ціни смішні. 10 магнітіків 1 долар, 3 пачки чая 1 долар, маска плакати 15 дол (8 клапанів). В звичайних магазинах потрібно постійно торгуватися, бо хочуть здерти чим більше. Ще в готелі є невеликий аквапарк. Інтернет лише на рецепшені і дуже поганий. Ми купували в аеропорту карточку на 16 гіг.

Фото туриста отеля

Hotel territory

Фото туриста отеля

Hotel

TRANSLATE

Анна rated hotel services

2.8 Services and maintenance quality

Suitable for a holiday

Beach

Children services

Location convenience

Rooms

Hotel infrastructure

View all
Advantages
Смачні солодощі
Disadvantages
Персонал не очень приветливый море територия неухожена плохая уборка номеров.
Added 20.08.19 18:17 (2 545 characters in the review)
Add comment
Complain

13:37 16.09.19

неделю назад приехала от туда. Полностью согласна с отзывом. Я никому не рекомендую туда ехать

23:52 23.09.19

Согласна! Были год назад, тоже не рекомендую. Отель ужасный. Самое худшее в моей жизни.

08:03 16.10.19

Одного понять не могу, перед кем выпендриваемся, оставляя отзыв в виде подобной "Багато овочів, але смак ніякий" тарабарщины? Новые заокеанские друзья врятли поймут и уж тем более оценят, зачем так насиловать мозг и клавиатуру, свидомые вы наши? При том что "минусы отеля" написаны нормальным языком...

12:47 28.01.20

Согласен, хоть сам с Украины, читать противно, если честно.

12:02 26.03.21

Уважаемы Гость,
Спасибо за Ваш отзыв о нашем отеле. Руководство отеля очень внимательно относится к замечаниям гостей. Мы проводим большую работу с персоналом, проводятся тренинги, обновление номеров. Мы принимает меры, для того, чтобы изменить недостатки и недороботки к лучшему. С нетерпением будем ждать встречи с Вами. Желаем Вам всего наилучшего. С уважением, Guest Relation- Dildora.

Чтобы добавить комментарий, необходимо авторизоваться
Поле обязательно для заполнения
Поле обязательно для заполнения
Sign up